Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

η μεγάλη αγάπη



Η μεγάλη αγάπη έρχεται στη ζωή χωρίς συστάσεις, χωρίς ταυτότητα. Είναι εκείνο το απίστευτο συναίσθημα της βεβαιότητας που σου παρέχεται απλόχερα.

Η μεγάλη αγάπη δεν λέει πολλά λόγια, στέκει δίπλα σου αμίλητη κάνοντας το έργο της πράξη. Σου δίνεται ολόψυχα, χωρίς αντιπαροχή. Την ξευτελίζεις, την ταπεινώνεις, χάνει την υπόστασή της κι όμως μένει εκεί. Έχει αντίπαλο το μίσος των ανθρώπων, ντρέπεται, πονάει, ματώνει, και όμως μένει εκεί.

Η μεγάλη αγάπη δεν έχει νικητή και ηττημένο. Σαν διάττοντας αστέρας χάνεται και ξαναβρίσκεται, μια ιδιότητα που η μεγάλη αγάπη έχει. Στέκει ανίκητη, δεν μετανιώνει ποτέ, σου χαρίζει το καλύτερο κομμάτι της ψυχής της, το είναι της ολόκληρο.

Η μεγάλη αγάπη είναι αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου και πάντα επίκαιρη στην ψυχή σου. Όσο και αν εξελίσσεσαι σαν άνθρωπος, εκείνη είναι πάντα εκεί μέσα σου, να σε συντροφεύει σε κάθε βήμα. Σου κάνει παρέα στα δύσκολα, σου δημιουργεί όνειρα, δεν σταματάει ποτέ, δεν πεθαίνει ποτέ.

Είναι εκείνη η φλόγα που επίμονα τρεμοπαίζει στο σκοτάδι της ψυχής σου. Είναι εκείνο το χαμόγελο που σχηματίζεται στα χείλη σου στη θύμησή της. Είναι το βορεινό αστέρι στον ουρανό, τις νύχτες της μοναξιάς σου.

Είναι το δάκρυ που θα κυλήσει στην προσφώνηση ενός ονόματος. Είναι το χάραμα που θα σε βρει ξενυχτιστησμένο μ' ένα τσιγάρο στα χείλη, με μάτια κομμένα και με κορμί κουρελιασμένο. Είναι το τραγούδι που θα ακούσεις και οι στίχοι του άλλοτε θα σε κάνουν να χαμογελάσεις, κι άλλοτε να δακρύσεις.

Η μεγάλη αγάπη είναι πόνος, δύναμη, είναι αλήθεια και πάθος. Η μεγάλη αγάπη είναι ανίκητη!

---------------------------------------------------
Ευχαριστώ από καρδιάς τον Παλιάτσο
http://enaspaliatsos.blogspot.com
που μου χάρισε αυτό το κείμενο
να το δημοσιεύσω στο blog μου.

2 σχόλια:

  1. "Η μεγάλη αγάπη έρχεται στη ζωή χωρίς συστάσεις, χωρίς ταυτότητα. Είναι εκείνο το απίστευτο συναίσθημα της βεβαιότητας που σου παρέχεται απλόχερα."

    Η μεγάλη αγάπη δεν ρωτά αν την αντέχεις
    ξεχνά το παρελθον σου
    και γίνεται βήμα θαρρετό
    στο μέλλον σου

    Δυνατός ο λόγος σου!
    Πάντα γεμάτος από αγάπη να είσαι!

    Πολλά μαργαριταρένια φιλιά ***

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ΄ ευχαριστώ...
    Κανένας δεν μπορεί να νοιώσει
    αυτό που αισθάνομαι,παρά μόνο όσοι
    γνώρισαν την αληθινή αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ελεύθερα το σχόλιο σου,
Θα το αντέξω...